fbpx

De SM-specialist

 In Geen categorie

Spreek de taal van je klant. Dat is echt een must. Je wilt tenslotte de juiste klanten aantrekken voor jouw bedrijf.

Inmiddels ken jij je klant door en door. En nu wil je hem (lees ook steeds haar) gaan benaderen via Social Media. Maar hoe dan? Eerst kies je het juiste platform (of twee). Het platform waarvan je zeker weet dat je klant er regelmatig actief op is. En dan kies je de manier waarop. Schrijf je een blog, ga je vloggen, maak je een podcast of ga je een advertentiecampagne starten?

Juist omdat jij je klant zo goed bestudeerd hebt, weet je wat hem het beste aanspreekt.

Een video of live stream is het leukste om spontaan op te nemen. Maar ik kan me voorstellen dat je die ook wilt voorbereiden, dus schrijf je de tekst misschien eerst wel uit. Ook over een blog of een advertentiecampagne wil je goed nadenken. Neem hier dus even de tijd voor en ga er echt voor zitten.

We gaan even uit van een advertentietekst. Eerst even praktisch, spreek je je klant aan met “u” of met “je”? Op social media is het gebruikelijk om je klant met “je” aan te schrijven. Social Media is vooral informeel, maar ik kan me voorstellen dat er branches zijn waarbij “u” beter is.

En kies vervolgens de juiste toon. Denk goed na wat jouw klant triggert. Je hebt maar een paar seconden om zijn aandacht te trekken. Een pakkende titel is dus belangrijk. Deze hoeft niet eens meteen het onderwerp van de advertentie te zijn. (Kijk maar naar de titel hierboven)

Soms is een langere tekst goed, maar meestal zijn kortere advertentieteksten beter. Mensen hebben nou eenmaal geen tijd (lees: geen zin) om een hele tekst door te lezen. Ze willen meteen zien wat er te halen valt. Dus kom snel tot de kern. Wist je dat je op Facebook heel makkelijk in je advertentiecampagne kunt zien welke tekst en/of afbeelding het beste resultaat geeft?

Nog een aantal tips:

  • Zorg voor een eye-opener, iets waarvan je klant denkt, DAT wist ik nog niet of dit heb ik ECHT nodig!
  • Zorg voor herkenning. Klanten willen het gevoel hebben dat je ze persoonlijk aanspreekt, dat jij ze door en door kent.
  • Humor doet het altijd goed. (ja ook in branches waar humor eigenlijk niet kan, mits op een goede smaakvolle manier.
  • Laat zien waarom ze bij jou moeten zijn. Wat kun jij bieden wat anderen niet kunnen bieden?
  • En als laatste een call to action. Zorg ervoor dat ze makkelijk tot aankoop over kunnen gaan, zich inschrijven voor een nieuwsbrief of een gratis weggever kunnen downloaden.

Heb je nou geen inspiratie? Dan zijn er zijn heel veel workshops op dit gebied. En als je geen tijd hebt, besteed dit dan uit, want het is wel heel belangrijk dat je je klant op een goeie manier benadert.

Je wilt toch niet als SM-specialist bekend staan, terwijl je Social Media-specialist bent en de verkeerde doelgroep aanspreken 😉

*tekening by Drawingiris

Recent Posts

Start typing and press Enter to search