fbpx

New York, New York

 In Blog

De vakantie zit er weer op en wat was het heerlijk om even af te schakelen! Eerst zijn we met het hele gezin een week naar Engeland geweest en daarna nog met z’n tweetjes naar New York.

Ik was nog nooit in New York geweest en wat is het een fantastische stad!!! De sfeer, de kleurrijke mensen en de prachtige gebouwen (oud en nieuw). We hebben heerlijk de toerist uitgehangen en natuurlijk heel veel foto’s gemaakt.

En ik heb ook weer inspiratie opgedaan voor mijn bedrijf. Het is bijna onmogelijk om geen inspiratie op te doen tijdens een mooie vakantie.

Ik heb vooral ook weer geleerd. Niet door in de USA een duur seminar van een of andere marketinggoeroe te volgen, maar gewoon door te observeren. Want als ze een ding goed kunnen in Amerika, dan is het adverteren.

Kijk maar eens naar deze foto van Times Square. Alleen maar reclameborden. De een nog groter dan de andere. Het is zelfs zo dat het gebouw met adres One Times Square zo vol hangt met reclameborden dat er nog maar 3 verdiepingen bezet zijn, simpelweg omdat dit meer oplevert dan het huisvesten van huurders. Vanwege het grote bedrag aan inkomsten dat de advertenties opbrengt, wordt One Times Square beschouwd als een van de meest waardevolle reclamelocaties in de wereld.

Verder zijn ze de Amerikanen ook ontzettend goed in branding. Een goed voorbeeld hiervan, is de M&M Store vol met M&M merchandise. De winkel, de inrichting, de kleuren. Alles is op elkaar afgestemd tot in de kleinste details. Er wordt maar 1 boodschap uitgestraald. En die is heel duidelijk!

En tot slot heb ik nog iets geleerd over sales. Want je wordt er continu lastiggevallen door verkopers op straat. En ze zijn goed hoor! Ze reiken je zogenaamd een folder aan, maar als je die aan wilt pakken, dan hebben ze je. Want dat is geen folder om uit te delen, maar daar hoort een verkoopverhaal bij. Dus voor je het weet, sta je 10 minuten te luisteren naar een geweldige deal die je niet wilt missen. En zodra je twijfelt of dreigt door te lopen, gaat de prijs meteen fors omlaag. Ze maken het zo wel heel aantrekkelijk. Zo hebben wij kaartjes gekocht voor een comedy show. We vonden 20 dollar te duur om te gaan luisteren naar onbekende comedians en stel dat je toch afgezet wordt en die comedyclub bestaat niet als je daar aankomt. We wilden ervan af zien en toen ging de prijs omlaag en kostten de kaartjes ons 10 dollar, dat is zo’n 9 euro per kaartje. Nou dat durfden we wel aan. En uiteindelijk werd het een hele leuke avond waarin we veel hebben gelachen.

Misschien spreken bovenstaande technieken je niet aan voor je bedrijf. Heel erg Amerikaans allemaal en we zitten tenslotte in Nederland. Geloof me, het is ook niet mijn ding om het op deze manier aan te pakken. Maar het is wel goed om hier eens over na te denken. Je branding, je manier van adverteren en je sales. Wordt het niet eens tijd om hier een goed plan voor te maken en te kijken wat voor jou werkt? Of misschien heb je een goed marketingplan en wordt het weer eens tijd om dit bij te schaven. Jij verandert tenslotte en je bedrijf verandert met je mee.

Heb je hier hulp of advies bij nodig? Wil je een marketingplan maken, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Wil je meer inkomsten uit je advertenties halen? Of heb je een marketingplan, maar het werkt niet goed meer?

Stuur me dan een bericht. Ik weet zeker dat ik je kan helpen!

Ik heb weer zin om te beginnen, jij ook?

Recent Posts

Start typing and press Enter to search