fbpx

Over doelen, dromen en goede voornemens…

 In Blog

Je ziet er nu superveel posts over voorbij komen. Over goede voornemens en doelstellingen voor het nieuwe jaar. Posts met vragen als: wat zijn jouw doelstellingen? Of: manieren om je doelstellingen in 2021 te behalen.

Het is ook logisch, want aan het einde van een jaar kijken de meesten van ons terug op het afgelopen jaar en in het nieuwe jaar willen we allemaal nieuwe dingen realiseren en een frisse start maken.

Maar wees eens eerlijk, hou je het echt vol? Ik niet. Ik neem me ieder jaar voor om het op persoonlijk en zakelijk vlak, anders en beter te gaan doen. Ik heb prachtige doelen (of ja dromen) geformuleerd en opgeschreven (want als je het opschrijft, dan gaat het resoneren) en halverwege het jaar vind ik het papiertje terug als ik mijn bureau weer eens opruim en dan denk ik, oh ja, die hadden we ook nog.

Dr. Phil omschrijft heel goed het verschil tussen een droom en een doel. Een doel is een droom met een plan. Ik vind hem mooi, lekker praktisch.

Een droom kan bijvoorbeeld zijn dat je zegt, ik wil ooit mijn droomreis naar … (zelf invullen) maken. Een doel is als je zegt, ik ga volgend jaar die droomreis maken en ik ga een plan maken hoe ik dat ga waarmaken. Dus wat heb ik daarvoor nodig en in welke tijd moet ik dit realiseren.

Wat ik hier ook ­­mee wil zeggen is, laat je niet pushen om nu al je dromen en doelen voor 2021 helder te hebben. Wie heeft bepaald dat dat op 1 januari moet zijn? Je kunt altijd doelen stellen. Op korte, middellange en lange termijn. En je kunt iedere dag opnieuw beginnen.

Is het handig om een plan te hebben? Ja natuurlijk, anders blijf je dwalen.

Dus mijn goede voornemen is om een doel te stellen en daarbij meteen een actieplan te maken. En ook uit te voeren.

Eens kijken of het dit jaar wel gaat lukken 😉

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

afbeelding1