fbpx

Think big and start small, but never think small and start big

 In Geen categorie

Heb je dat ook wel eens, dat je denkt, iedereen op social media is succesvoller dan ik, want ze verdienen heel veel geld? Ik heb dat eerlijk gezegd af en toe wel.

Het lijkt gewoon soms of je alleen maar succesvol bent als je veel geld verdient en dat op social media zet. En ik vind dat er helemaal niks mis is met veel geld verdienen. Ik volg ook mensen online die heel veel geld verdienen en dan denk ik ook wauw, die heeft het mooi voor mekaar. Wat ontzettend gaaf dat iemand dat heeft kunnen realiseren! Daar kan ik echt bewondering voor hebben.

Maar waar ik voorheen dacht: ik wil ook zo zijn, denk ik nu: ik wil van je leren! Want zij beschikken wel over de kennis en de tools om jezelf en je business te blijven verbeteren.

Ik heb diverse boeken gelezen over mindset en in cursussen geleerd over money mindset. Je moet dromen, visualiseren en groots denken. En ik geloof ook dat die verschillen dingen werken. En sterker nog, ik denk dat ik ook de stappen heb geleerd om potentieel meer geld te verdienen. En toch zit ik nog in de hussle fase. Je weet wel de fase van opstarten, hard werken en nog niet the big bucks verdienen. Terwijl anderen binnen 2 jaar omzetten draaien waarvan je denkt WTF?

Dus ik zat me zo te bedenken, waarom zit ik nog in die fase en wat houdt me tegen? Want dat is de vraag die coaches ook meestal stellen om erachter te komen waar je blokkade zit. Vind ik mezelf niet goed genoeg? Ben ik onzeker? Durf ik geen grote stappen te zetten of uit mijn comfortzone te komen?

Ik heb daar best lang over nagedacht en eigenlijk ben ik tot de conclusie gekomen dat er geen blokkade zit. Ik vind mezelf wel goed genoeg, ik ben niet onzeker, ik ben goed in wat ik doe en ik stap regelmatig uit mijn comfortzone.

En toen mijn eureka moment: Ik vind veel geld verdienen niet belangrijk genoeg.

En dat is misschien niet zo erg handig, vooral in de levensfase waar ik nu zit, zou het best fijn zijn om wat meer geld te hebben. Maar ik kan me niet tot die mindset dwingen. En zolang dat niet zo is, gaat het niet gebeuren.

Wat dan wel? Nou op dit moment is mijn belangrijkste doelstelling om ondernemers op weg te helpen met hun social media marketing. Kleine ondernemers, ZZP-ers en ondernemers die ook nog in de “hussle fase” zitten. Daar haal ik veel meer voldoening uit.

En het grote geld? Nu even niet. Er komt vast wel een moment dat ik het “husselen” moe ben. Of niet… Ik laat het los.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search